15 Mart 2015 Pazar

Her Şeyin Teorisi Yazılmaya Devam Edecek.. Belki Bir Gün..


Filmi şuan itibariyle bitirdim. Uzun zamandır film izlemiyordum. En son Gri'nin 50 Tonunu izlemiştim ardından Büyük Gözleri izledim. Her film  izlenmiyor. Günümüzde zaman çok değerli. Bence son zamanlarda izlediğim belki de son yıllarda izlediğim etkilendiğim filmdi. Tam benim sevdiğim tarzaydı. Şuan hala bitiş müziğiyle yazmaya çalışıyorum yazıyı.. Flüt ya da obua çalıyor şuan.. Gece izlenmesi taraftarıyım.



Hikaye baştan etkileyici.. O bir dahi çünkü. Özellikle biyografi okumayı ve gerçek yaşanmış hikayelerden oluşan filmleri seviyorum.. Bu da onlardan biri.
Her Şeyin Teorisi

Prof. Dr. Stephen Hawking.. Onu anlatmaya gerek yok. Ama şuan şunu çok iyi biliyorum. Dünyaya gelmiş nadir insanlardan biri. Bir hazine.Ben onu fizikçi değil filozof olarak görüyorum. Ayrıca filmin yönetmenine bayıldığımı söylüyorum. Başka nasıl anlatabilinirdi ki böyle bir insan? Alkış koyuyorum buraya.
Tanrıya inanma inanmama meselesine gelelim.. Onu çok iyi anladığımı, filmde anlatılan kadarıyla düşüncelerinden çıkardığım kadarıyla  hayatında bence tanrıya inandığını keşfetmişti.. Demek istediğim onu ateist olarak bilseler de o baştan inanıyordu. Gerçi inanmak inanmamak konusunda kişisel olarak önemli olmadığını düşünüyorum bu meselenin.. Konudan uzaklaşmayayım.

Vazgeçmemenin, umuduğun, sabrın, inancın, azmin, zamanda kalmanın temsilcisi. Hawking!
Filmin geri sarışları, nostaljik rengi, anlatımı sanatsal olarak da çok iyiydi.
Dramatik olaraksa ben olsam daha da abartırdım bu hastalık durumunu belki bizim Çağan Irmak'a verseler ağır dram çıkardı ortaya. Ama çok iyi yerinde ve sade olmuş dramatik noktalar ve gidişat.
Başroldeki kadın rolü biraz zayıf kaldığını düşünüyorum.  Yine bir kilise, Anglikanizm ikonları işleniyor. Bu bence yönetmenin elinde tabi biyografik olarak da buna uymak zorunda. Hep bi doğru yaşamı gösterme çabaları dine yönelme.. gibi gibi..
Kendinize sordunuz değil mi? Kim Jane yerinde olmak ister? Ya da böyle bir durumda karşılaştığınızda ne yapardınız?
Şuanda hayatta olması ne kadar garip geliyor.. İnsanların değerini bilmiyoruz hani.. En çok da merak ettiğim Stephen Hawking kendi biyografik filmini izlerken ne hissettiği ve yorumunun ne olduğu..
Ne kadar gurur verici olsa gerek. İstersen Dünya'nın Evren'in sırrını çöz, ama hastalığına çare bulama..her şey bu noktada bitiyor galiba.

Kendi teorisini kendi çürüten bir insan.. Hata yaptım!
En güzel sözlerinden biri de..
"Nefes Aldıkça Umut Vardır."





















Fazla spoiler dolu bir yazı oldu kusuruma bakmayın..
İyi seyirler..

1 Mart 2015 Pazar

Ölmeden önce bir Iñárritu filmi izleyin..

Yıllardır  Iñárritu filmleri izlerim... En sevdiğim yönetmendir kendisi.. Ağabeyimle müthiş değerlendirmeler yapardık. O günleri özler oldum. Film indirdiğim günleri.. Forum siteleri..  
Inarritu'nun bir gün Oscar alacağını duymayı hayal etmemiştim..
Kesinlikle çok farklı bir tarzı var. Tek söyleyebileceğim "Raslantı" 
Filmlerindeki o gerçekçilik.. Film rengi bile farklı.. Hemen fark edilir bir Inarritu filmi..
87. Oscar Ödülleri'nde En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödülü aldı. Ve kesinlikle fazlasıyla hak eden bir adam. Filmi izlemek için sabırsızlanıyorum.. Umarım aynı tat da aynı tarzdadır..

Ölmeden önce bir Inarritu filmi izleyin.. Gerisi gelir zaten..

  • Amores Perros
  • 21 Grams 
  • Babel
  • Biutiful 
  • Birdman

İçlerinde en sevdiğim Babel'dir..

8 Dk'da Squat ile Kalça ve Basenlere Destek!


İlk zamanlar biraz yorucudur, hatta hamlayabilirsiniz. Biraz ısındıktan sonra yapmalısınız! 8 dk Nedir ki?

Halil Sezai - Ervah-ı Ezelden albüm yorumum..

Merhaba,
Bu sefer farklı bir yazı olacak. İstanbul'da yaşayan insanların zamanının çoğunluğu yolda geçmektedir. Her gün tutunabildiğim ölçüde radyo dinlemeye çalışırım. Özellikle Nihat Sırdar ile gündemi takip ederim, Ara gazla magazinsel haberleri dinlerim, Capital Radyo'dan Bay J' ve Arkadaşlarına arada dinlerim.
Yine bu hafta içi bir şarkıya denk geldim. Şaşırdım. Halil Sezai Ervah-ı Ezelden adında bir albüm çıkarmış. Grup Abdal'ın hit olduğu parça olan "Ervah-ı Ezelden" adlı parçayı bilirsiniz. Halil Sezai'nin bu tarz bir albüm yapacağını beklemiyordum. Parçalarını ne severim ne sevmem ikisinin ortası. Oyunculuğu daha iyidir bana göre.
Gelelim Albüme. Albüm Dokuz Sekiz Müzik'ten çıkmış. Ben alt yapıdan bir an Kalan Müzik zannettim. Bana o tadı verdi hem albüm tarzı olarak da.
Albümü ücretsiz olarak youtube kanalından dinleyebilirsiniz. Ayrıca bu bence risktir ama artık insanlar youtube üzerinden dinlediği ve mp3 indirdiği için müzik şirketleri bu yola başvurmuşlar.

Albümü Dinlemek İçin: bitly.com/ervahiezel
Albümdeki parçalar güzel seçilmiş, coverlanmış. Tamamen Halil Sezai'nin imzası her dinlediğiniz parçada hissedebiliyorsunuz rahatlıkla. Kulaklığı takıp tek tek dinledim tekrar tekrar.
Albümdeki şarkıların ustaları:
Aşık Sümmani, Ahmet Kaya, Cemal Safi, Ergin Ergün Keleş, Ferdi Tayfur, Feridun Hürel, Onno Tunç , Onur Akın, Selçuk Tekay, Selda Bağcan, Sezen Aksu, Sezgin Büyük, Ümit Yaşar Oğuzcan, Yavuz Top
Aşık Sümmani'ye ait şiirlerden oluşan bir parçadır. Müzik Yavuz Top. 
Albümün hemen hemen hepsinin düzenlemesi Ekin Eti'ye ait.
Albüm İçeriği:
1. Ervah-ı Ezelden
2. Gaybana Geceleri
3. Beni Unutma 
4. Prangalar
5. Gece
6. Git
7. Arka Mahalle
8. İki 
Öncelikle Ervah-ı Ezel anlamını inceleyelim. Çok anlamlı, hissiyatlı özel parçalardan biridir Ervah-ı Ezel. 
Ervah, ruhlar demek; ezel ise başlangıcı belli olmayan zaman, veya öncesizlik anlamını taşıyor. Ervah-ı ezel ruhların en ilk yaratıldığı zaman anlamına geliyor. 
Grup Abdal'dan duymaya alışkın olduğum için bu parçayı Halil Sezai yorumu değişik olmuş.
Altyapısı tarzı hoş fakat bu parçanın ritmini yavaşlatmış. Yoksa gayet duygulu okumuş.
2. Gaybana Geceleri. - ALBÜMDEKİ EN İYİ YORUM!
Onur Akın'ın bu parçası çok hissiyatlı olduğundan like vermişimdir:) Gerçekten güzel söylemiş.
Yanında bir ufak gider:D
3. Beni Unutma
Bu parça Sezen Aksu'dan Selda Bağcan'dan dinledik. Ümit Yaşar Oğuzcan'a ait bir şiir.  Elektronik bağlamadan arabesk nidaları aldım. Parçanın havasını çok kaybetmiş. Dislike diyorum!
4. Prangalar
Ferdi Tayfur'a ait parça daha önce dinlediğimi hatırlamıyorum. Ferdi Tayfur'dan dinledim. Çok tarzım değil açıkcası.
5. Gece
Üç Hürel'den Gece.Bu parçayı da daha önce dinlemedim. Çok güzel uzun yol parçası olur, gece yolculuğu.. At kenara. Hani vardır ya uzun yolculuklarda dinlenecek albümler vardır yolda işte onlardan..
6. Git
Sanki bu parçayı Gökhan Türkmen söylese de daha güzel söylermiş hissiyatı var. Güzel söylemiş gerçekten parçayı, yakışmış ses tonuna.. Çok dokunaklı..
7. Arka Mahalle
Halil Sezai'den bir Ahmet Kaya parçası dinlemek.. Parçanın girişi sizi yanıltmasın. Halil Sezai lüks bir restauranta gitmiş enstürman olarak bir tek piyano varmış mecbur piyanoyla söylemiş gibi ilk başı. Sonra bir bakıyorsunuz kendinizi meyhanede rakı sofrasında buluyorsunuz.. İlginç vallahi..Ama o klarneti çalan kişinin nefesine sağlık.. Sonuç: Başarılı!
8. İki Keklik
Baştan biri detone olmuş gibi geliyor.. Cidden hiç beğenmedim.
9. Mamoş
İsmail Hakkı Demircioğlu & Erkan Oğur 'dan sonra Mamoşu Halil Sezai ağzından dinlemek..
Olmuş bu.. Çünkü parça güzel baştan..
20. Duyanlara Duymayanlara
Cengiz Baba'dan dinlediğimiz o güzel parçanın hakkını vermiş. Hatta bundan sonra hep böyle söylesin.. Oy oyy oyy dedirten bir çalışma olmuş..
21. Vurgun
Türk Sanat Müziği'nin en güzel parçalarından biridir: Vurgun. Çok iyi oturmuş.
Eşlik ederiz bu güzel parçaya da... O kanunnn tınıları.. Oy oyyy...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...