22 Kasım 2014 Cumartesi

Yeni Türk Sineması'nın Issız Adam, İncir Reçeli yaratma çabaları vol.bilmem kaç..

Otobüste giderken reklam panolarını gördüm. Bayağı güzel, dikkat çekici ve para harcanmış bir reklam panosu. Neyden bahsediyorum?
"Seni Seviyorum Adamım" filmi outdoorundan. Ardından film tanıtımı izlenir.


Kasım'da Aşk Başkadır'a takıldı kafalar sanırım. Kasım'ın 22'sinde yazıyorum ama 20 Kasım'da film galası yapılmış. Film yazın çekilmiş. Tatil sıcak aşk filmi. Nasıl planlama yapılmış ki bu yaz filmini kışın başında vizyona sokmuşlar? Hesapsız işler..

Ticari bir film. İki tanıdık yüzü var. Gündem dizilerinde esas oğlan, esas kızsa tamamdır, oldu bu iş. İçinde aşk olsun klasik hikayeler.. Bir hayalperest yaşam. Gerçekten gerçeküstü hayaller..
Yok böyle yaşamlar.. Kimi kandırıyorsunuz?

Tanıtım filmini izledim. Buyrun sizler de izleyin.( Benim ilk izlediğim bu değildi)

Soundtrack Versiyonuydu.


Film şarkıyla patlar hesabı..
Barış Kılıç ilk oynadığı dizilerden beri bir yeni Jön yaratma havasındalardı. Sanırım daha çok göreceğiz. Dizilerdeki performansı fena sayılmaz. Ama maalesef çok uyumsuz bir çift olmuş, yakışmamış. Fragmandan bile anlaşılıyor. Oyunculuk bana göre olmamış. Yapmacık duruyor. 
İncir Reçeli bence çok çok kaliteli bir yapımdı. Değerini bilemedik. Issız Adam'ı beğenmesem de yeni bir hava getirdi yeni sinemaya, katkısı olduğunu düşünüyorum.

Bizimkilerde hep bir yabancı filmden kopyalama hikayeler uyarlama çabaları var..
Artık daha sanatsal, özgün, gerçek işlere imza atmalı yeni sinemacılar..
Bizden olmalı hikayeler, oyuncular..

Not: Filmi izlemeden bu yorumları yapıyorum fakat biraz olsun bir şeyler anladıysam, Sinema okuduysam izlemeye değer görmüyorum..Tabi ki ortada bir emek var. Ona saygım sonsuz. Ben böyle değerlendiriyorum..

1 yorum:

  1. Analizlerinizi beğendim. Aydınlık bir sayfan var. Kutlarım.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...