17 Mayıs 2013 Cuma

İshal'e Ne İyi Gelir?


Tıptaki Adı: Diare
Peki nedir tam olarak bu hastalık?(Aslında tıbbi anlamda semptom).
Dışkının sık olarak sulu veya yumuşak çıkması durumudur. 
Nasıl Hissedersiniz?
Genellikle ani bir sancıyla başlayan kramplarla tuvalete koşarsınız. Soğuk soğuk terlemeler, ateş olabilir.
Neden İshal Oluruz?
İshal birçok nedeni vardır. C vitamini veya magnezyumun fazla miktarda alınmasından da kaynaklanabilir. İnsan ve hayvan sağlığı açısından en önemli sebepler infeksiyöz hastalıklardır. İshalle beraber karın ağrısı, bulantı ve kusma da görülebilir. İshalin bazı özellikleri başka durumlarda da görülebildiği için ishalin tıbbî tanımı günde 200 gramdan fazla dışkı üretimini içerir.İshalin en sıkça görülen nedeni viral enfeksiyon veya bakteriyel toksinlerdir. Sağlıklı yaşam şartlarında ve bol gıda ve su olduğunda ishalli olmak dışında sağlıklı olan bir kişi viral bir enfeksiyondan birkaç günde, en fazla bir haftada kurtulur. shal ayrıca daha ciddî hastalıkların bir belirtisi olabilir; örneğin dizanteri, kolera, botulizm veya Crohn hastalığı gibi kronik bir duruma işaret edebilir.Apandisit hastalarında genelde ishal olmasa da apandis patlamasının sık görülen bir belirtisidir. Radyasyon hastalığının da bir sonucudur.Laktoz toleranssız olanlarda beslenme ishal nedeni olabilir.
Neler yapabiliriz?
Kişisel deneyimlerden kesinlikle nerede bu sorunu yaşıyorsanız yanınızda bir tanıdığınız size yardım edebilecek biri olmalı.


  • Bol Bol Su İçiyoruz,
  • Yağlı yiyeceklerden uzak duruyoruz,
  • Çok şekerli tatlı yiyeceklerden de,
  • Özellikle yağsız yoğurt, galeta, muz, haşlanmış patates, pirinç lapası, kuru kahve gibi yiyecekler tüketiyoruz.
  • Çok uzun süreli ve kanlı ishal durumlarında doğruca doktora gidiyoruz.

Not: Bilgilerin çoğu http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0shal alınmıştır.
Tıbbi bilgiler içerse de doğruluğunu ancak sağlık uzmanları bilir. Bunlar sadece kişisel tavsiyelerdir. Uymak ya da uymamak kişilerin tercihidir ve sorumluluğundadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...