27 Nisan 2012 Cuma

TTNET Genç Yeteneklerin Yanında!

TTNET’in “Yeteneğe Destek, Yaratıcı Ekonomiye Destek Projesi”yle, gençlerimiz yeni kariyer firsatlarını keşfediyor.

Bilişim sektörüyle tanışan gençler, aldıkları eğitimlerle iş hayatına hazırlanıyor. TTNET, Türk ekonomisine destek oluyor. Siz de bu ücretsiz eğitimler hakkında bilgi almak için hemen tıklayın.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

20 Nisan 2012 Cuma

Marmara Üniversitesi Bahar Şenliği 2012

Bu güzel Mayıs günlerinde, Marmara Üniversitesinin eşsiz atmosferinde unutulmaz bir şenlik yaşamak ve yaşatmak hedeflenmiştir ve geriye sadece o çok sevilen sanatçıların ve ortamın keyfini çıkarmak kalıyor. 

Konserler;
14 Mayıs MFÖ
15 Mayıs Model
16 Mayıs Hayko Cepkin
18 Mayıs Gökçe
19 Mayıs Şebnem Ferah 

Bilgi: İlk dört konser (MFÖ, Model, Hayko Cepkin, Gökçe) Marmara Üniv. öğrencilerine ücretsiz  olup girişlerde öğrenci kimliği ve TC Nüfüs cüzdanı göstermek zorunlu olacaktır.


Kaynak: www.biletix.com/etkinlik/NGRF1/TURKIYE/tr

19 Nisan 2012 Perşembe

Dünya'nın İlk Küresel Filmi : Yeryüzünde Bir Gün


“Yeryüzünde Bir Gün” filmi, aynı isimli platformun tüm dünyaya yaptığı çağrı ile dünyanın her köşesindeki insanlar tarafından 10.10.2010 tarihinde kayda alınmış yaşam karelerinden oluşuyor.
Bu gerçekten şuana kadar gördüğüm müthiş bir proje:)


Türkiye, Arjantin, Bangladeş, İsrail, Rusya, Japonya gibi çok sayıda ülkeden görüntülerin yer aldığı film, insanlığın birbirine nasıl bağlı olduğunu, gezegen üzerinde sadece tek bir günde bile sayısız insan hikâyesi yaşandığını gözler önüne seriyor.
Eylül 2008’de küresel bir çevrimiçi topluluk olarak kurulan Yeryüzünde Bir Gün, 10 Ekim 2010’da (10/10/10) 24 saatlik bir zaman dilimi içinde tüm dünyadan katılımcıların çektiği görüntülerden oluşan uzun metrajlı bir film ve eşsiz bir “video zaman kapsülü” meydana getirmeyi hedefleyen bir medya projesi. Kurucu/Yönetmen Kyle Ruddick ve Eş-Kurucu/Baş-Yapımcı Brandon Litman projeyi ortak bir arşiv olarak hayata geçirip katılımcıların dünyayı yorumlama şekillerini aktarmak üzere çektikleri görüntüleri kullanma ve kurgulamaya olanak sağlayan bir yapı kurdular. Yeryüzünde Bir Gün aynı zamanda önemli sosyal sorunları belgelemek amacıyla her yıl çok sayıda sivil toplum örgütü ile yakın bir işbirliği içinde çalışarak küresel ölçekte işbirliği projeleri gerçekleştiriyor.


Yeryüzünde Bir Gün: Gençlik ve Yeryüzü Şenliği
Tarih: 22 Nisan 2012, Pazar
Saat: 11:00
Yer: Santral Kampüsü

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) desteği, gençler, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve çevre gönüllülerinin katılımıyla 22 Nisan Yeryüzü Günü’nde renkli bir şenliğe ev sahipliği yapıyor. Eyüp Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşecek Gençlik Şenliği’nde Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı himayesinde “Yeryüzünde Bir Gün” filminin ilk gösterimi de tüm dünya ile aynı anda izleyicilerle buluşacak.
Etkinlik Programı:
11:00 Gençlik ve Yeryüzü Şenliği: Konserler ve sivil toplum buluşması
13:30 Yeryüzünde Bir Gün, film gösterimi, Dünya Prömiyeri
Herkesin katılımına açık olan etkinlikler ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir.
One Day On Earth Web sitesi: www.onedayonearth.org
Kesinlikle orada olmak gerekir. Bu fırsat kaçmaz.:)



17 Nisan 2012 Salı

Atatürk'ün El Yazısı Font Oldu:)


İsteyen kişiler bilgisayar ortamında Atatürk'ün el yazısıyla yazabilecek.


Hatta ben denedim bile:)


Bursa merkezli Artikel'in kurucusu işadamı Murat Özbalcı, ABD'de bir yazılım firmasına Atatürk'ün orijinal el yazısının fontunu yaptırdı.
Çalışma için çok sayıda doküman hazırlanıp firmaya gönderildi ve 3 aylık çalışma sonucunda ilk örnekler Türkiye'ye ulaştı.

Ceyhun Yılmaz Marmara İletişim'deydi..

Bugün saat 15:00-16:00 arası Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde misafir hoca olarak"Radyo ve Tv Programcılığı - İnternet İletişimi hakkında ders veren kendi deyimiyle şiirbaz, iknatör, sandırıcı Ceyhun Yılmaz sempatik kişiliğiyle öğrencilere bilgilerini ve deneyimlerini aktarmaya çalıştı. 
Konuşmalarında:
Dil, Müzik ve dansın doğuşu, Radyo, Tv, İnternet konularına değindi. 
Twitter'ı insanlar niçin kullanır? Bu sorunun cevabının ilk attığı tweette bulunuyormuş. 
Dans konusunda herkesin yapabildiği tek sanatın dans olduğunu söyledi. 
Kitap tavsiyesinde bulundu: İstanbul'da İşgal Yılları -İsmail Hakkı SUNATA  Kitap hakkında bilgi için tıklayınız!


Radyo'nun kendisine ait, özel bir zaman istemeyen iletişim aracı olduğunu, teknolojinin insan hareketlerine karar verdiğini söyledi. 
İnternetin radyoya iade-i itibar verdiğini belirtti.


Biz gençlerin özellikle iletişim fakkültesi öğrencileri olarak kitle iletişim aracı olduğunu bilerek, 3.kişiler hakkında konuşmayarak, kendimizi övdürmeyerek interneti kullanmamızı tavsiye etti. 

Bir sonraki ders: 17 Mayıs'ta saat:14:00'te Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Merkezi Stüdyosunda olacak. 

Ceyhun Yılmazı takip etmek için twitter adresi: twitter.com/ceyhunyilmaz


 

11 Nisan 2012 Çarşamba

Bir Damla Sudaki Canavarlar!

Avusturyalı film yapımcısı Clemens Wirth, ‘Micro Empire’ adını verdiği kısa filmi için bu kez objektiflerini bir damla suyun üzerine çevirmiş ve içindeki yaşamı filme almış. Bir damla sudaki mikropların özel bir yöntemle görüntüsü 
çekildi.Avusturyalı multimedya sanat mezunu Clemens Wirth'in çalışmaları, hayat kaynağı olan sudaki dehşet verici görüntüleri ortaya koydu.Bu mikroplar, nehirler, göller ve havuzlardaki sularda var. Şehir suları klorlandığı için bu mikroplar yaşayamıyor.Mikroplar, dehşet verici görüntülerine rağmen insanlar için öldürücü değil.Bir damla suda milyonlarca mikrop bulunabiliyor.




Un niçin çok tehlikeli bir patlayıcıdır?

Size çok ilginç bir yazı paylaşıyorum:) 
Tarihte kayda geçen ilk un patlaması 1785 yılında İtalya’da Turiri’de bir ekmek fırınında, bir lambanın un tozunu tutuşturması sonucu oldu. Ölüme ve fazla zarara yol açmayan bu patlamadan sonra konu unutuldu gitti. Modern günlerimizin başlangıcında, insanlık tarihinin ana gıdası ekmeğimizin en önemli girdisi olan unun çok ciddi bir şekilde yanarak patlayabileceğini kime söyleseniz herhalde şaka kabul eder gülerdi. 1981′de ABD’de büyük bir hububat silosu infilak edip, 9 kişi ölüp, 30 kişi de yaralanınca gülmeler durdu. 1988′de hububat bulunan yerlere belirli bir emniyet standardı getiren kuralların uygulanmasına başlanılmasına rağmen 90′lı yıllarda sadece ABD’de undan kaynaklanan ortalama yılda 13 patlama oldu.
Peki nasıl oluyor da un bu kadar tehlikeli bir şekilde patlayabiliyor? Sebebi basit. Çünkü o bir karbonhidrat. Havada toz olarak asılı duran karbonhidratın miktarı, bir metreküpte 50 gramı aşınca herhangi bir şekilde tutuşturulduğunda patlar. Un tozları o kadar küçüktür ki, anında yanar ve bu yangın diğerlerine zincirleme yayılır. Bu da toz bulutunda, ortama da bağlı olarak, patlayıcı bir güç oluşturur. Benzer durum şeker, puding ve hatta çok ince testere talaşlarında bile oluşabilir.
Bir yangının çıkması için üç şeyin bir arada olması gerekir. Hava (içindeki oksijen), yanıcı madde (burada un oluyor) ve tutuşturucu. Silolarda insanların çalıştıkları yerlerde tutuşmak için gereken metreküpte en az 50 gram un tozu miktarına pek ulaşılamaz. Tabii burada unutulmaması gereken patlamaya sebep verenin yanıcı maddenin havada asılı duran toz miktarı olduğudur, yoksa yere serilen unda böyle bir tehlike yoktur.
Silolarda tutuşmaya sebep olan şeyler, bilinçsizce yapılan bir kaynak, bir kesme işlemi, sigara, asansörler ve konveyörlerin mekanizmalarından çıkan kıvılcımlar olabilir. Şüphesiz ortamın da çok önemi vardır. Patlamanın yarattığı büyük basınç boşalacak yer bulamazsa binayı bile yıkabilir. Açık havada ise patlama olmaz ama yine de tehlikeli bir alevlenme olur.
Hanımlar, endişelenmeyin, kurabiye veya börek yapmak için aldığınız bir kilo undan 50 gramı havaya uçmaz. Bu olay için tonlarca un gerekir. Hamur yoğurmak için balkona çıkmanıza hiç gerek yok!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...