19 Nisan 2012 Perşembe

Dünya'nın İlk Küresel Filmi : Yeryüzünde Bir Gün


“Yeryüzünde Bir Gün” filmi, aynı isimli platformun tüm dünyaya yaptığı çağrı ile dünyanın her köşesindeki insanlar tarafından 10.10.2010 tarihinde kayda alınmış yaşam karelerinden oluşuyor.
Bu gerçekten şuana kadar gördüğüm müthiş bir proje:)


Türkiye, Arjantin, Bangladeş, İsrail, Rusya, Japonya gibi çok sayıda ülkeden görüntülerin yer aldığı film, insanlığın birbirine nasıl bağlı olduğunu, gezegen üzerinde sadece tek bir günde bile sayısız insan hikâyesi yaşandığını gözler önüne seriyor.
Eylül 2008’de küresel bir çevrimiçi topluluk olarak kurulan Yeryüzünde Bir Gün, 10 Ekim 2010’da (10/10/10) 24 saatlik bir zaman dilimi içinde tüm dünyadan katılımcıların çektiği görüntülerden oluşan uzun metrajlı bir film ve eşsiz bir “video zaman kapsülü” meydana getirmeyi hedefleyen bir medya projesi. Kurucu/Yönetmen Kyle Ruddick ve Eş-Kurucu/Baş-Yapımcı Brandon Litman projeyi ortak bir arşiv olarak hayata geçirip katılımcıların dünyayı yorumlama şekillerini aktarmak üzere çektikleri görüntüleri kullanma ve kurgulamaya olanak sağlayan bir yapı kurdular. Yeryüzünde Bir Gün aynı zamanda önemli sosyal sorunları belgelemek amacıyla her yıl çok sayıda sivil toplum örgütü ile yakın bir işbirliği içinde çalışarak küresel ölçekte işbirliği projeleri gerçekleştiriyor.


Yeryüzünde Bir Gün: Gençlik ve Yeryüzü Şenliği
Tarih: 22 Nisan 2012, Pazar
Saat: 11:00
Yer: Santral Kampüsü

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) desteği, gençler, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve çevre gönüllülerinin katılımıyla 22 Nisan Yeryüzü Günü’nde renkli bir şenliğe ev sahipliği yapıyor. Eyüp Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşecek Gençlik Şenliği’nde Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı himayesinde “Yeryüzünde Bir Gün” filminin ilk gösterimi de tüm dünya ile aynı anda izleyicilerle buluşacak.
Etkinlik Programı:
11:00 Gençlik ve Yeryüzü Şenliği: Konserler ve sivil toplum buluşması
13:30 Yeryüzünde Bir Gün, film gösterimi, Dünya Prömiyeri
Herkesin katılımına açık olan etkinlikler ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir.
One Day On Earth Web sitesi: www.onedayonearth.org
Kesinlikle orada olmak gerekir. Bu fırsat kaçmaz.:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...